Image
image
image
image


Događanja:

19.05.2011. Dan Općine Ribnik.


Povodom obilježavanja Dana općine Ribnik 19. svibnja organizirano je između ostalog i razgledavanje ljepota ribničkog kraja pješačenjem i vožnjom biciklima. Svečanost je održana na obiteljskom gospodarstvu "SrCe Prirode Srakovčić" u Gorici Lipničkoj, jednom od turističkih lokaliteta općine Ribnik. Gosti su uz razgledavanje kraja mogli vidjeti turističku ponudu na štandovima obrtnika i udruga ribničkog kraja.

Prije početka svečane sjednice Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća gosp. Nikola Dolinar upriličeno je svečano otvorenje novoizgrađene ceste Gorica Lipnička - Pišćetke. Novoizgrađenu cestu otvorio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr. Božidar Pankretić, a blagoslovio župnik Stjepan Jakov.

Sjednica je započeta recitacijom Valentina Dukovčića učenika Područne škole Ribnik koji je na zavičajnom govoru predstavio ribnički kraj.
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
O radu Općine u proteklom razdoblju te planovima u budućnosti govorio je Općinski načelnik gosp. Željko Car. Osim završenih planova i projekata posebno su istaknuti planovi za budućnost koji bi trebali barem prema govoru načelnika, ali i ostalih sugovornika omogućiti bolju i perspektivniju budućnost ribničkom kraju. Tu se posebno ističe prodaja poslovno-proizvodne zone u Ribniku koju je kupila tvrtka "Veta" iz Karlovca i čiji je vlasnik već najavio prva zapošljavanja.

U ime nazočnih gradonačelnika i načelnika te njihovih zamjenika obratila se zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca gđa. Marina Kolaković, koja se između ostalog prisjetila pokojnog načelnika gosp. Nikole Tržoka. Uzvanicima se obratila i princeza Ingrid de Frankopan.

Ispred Karlovačke županije sjednici je nazočio dožupan Karlovačke županije gosp. Ivan Banjavčić koji se u svom govoru osvrnuo na uspjehe male općine koja usprkos relativno skromnom proračunu ne prkosi prirodi tj. živi u sinergiji s njom.

Jedna od posebnosti podužeg govora ministra Božidara Pankretića je isticanje topline i gostoljubivost Ribničana, koja je dala i daje veliki pečat ovom kraju. Kao i ostali sugovornici osvrnuo se na planove i projekte kako ribničkog kraja tako i velikih projekata na nivou Republike Hrvatske koji su već realizirani, ali i oni koji su u toku i zahtjevaju angažman svih sudionika zajedno.

Na kraju sjednice Marija Tomašić pročitala je pjesmu Ivana Goluba "Strastni život" iz koje iščitavamo jednu od glavnih misli Juraja Jurka Križanića ,,Svi smo braća".
U trenu kad je sjednica završila čuo se glas iz publike "Ja bi htio nešto reći!". Na svoj pomalo komičan i sjetan način javio se s puno emocija naš, kako kaže "čovjek iz publike, zapadna tribina", gos. Ivan Čavlović iz Stranice Gornje. Osvrnuo se na sve što se postiglo u prošlih nekoliko godina i kako pred par godina ne bi vjerovao da mu je netko rekao da je to moguće. Sve je bilo popraćeno velikim pljeskom.

Svečanost je nastavljena uz domaću tamburicu do duboko u noć.

za povećanje kliknite na sliku za povećanje kliknite na sliku za povećanje kliknite na sliku za povećanje kliknite na sliku



tekst: Mario Brinc, foto: Mario Brinc

Na vrh


image


image
image