Image
image
image
image


Događanja:

26.02.2011. 61. godišnja izvještajna skupština DVD-a Ribnik.


Opširno izvješće o radu društva u 2010-toj godini podnio je predsjednik Nikola Kezele. Upravni odbor je ju protekloj godini održao 9 sjednica na kojima se raspravljalo o aktivnostima društva. Uz najvažniji podatak da na našem području na veliku sreću nije zabilježen niti jedan požar rad društva temeljio se na slijedećem; Radilo se na preventivi tj. vršilo se ispitivanje ispravnosti hidrantske mreže kao i na kontroli ispravnosti vatrogasne opreme. Također radilo se na obavješćivanju građanstva o opasnostima mogućnosti izbijanja šumskih požara prilikom spaljivanja korova u vrijeme proljeća. Velik angažman djela vatrogasaca , naročito članova upravnog odbora bio je oko obilježavanja proslave 60-te godišnjice djelovanja i rada DVD-a. Proslava je održana 16. listopada 2010. godine, te je tom prilikom brojnim članovima dodijeljeno odlikovanje ili priznanje za njihov dosadašnji rad u DVD-u Ribnik.

Posebno se osvrnuo na kadrovsku problematiku jer je vidljivo da se jedan dio članova u posljednje vrijeme distancirao od društva. To se između ostalog odnosi i na dosadašnjeg zapovjednika Ropar Janka koji je bez ikakvog obrazloženja dao pismenu ostavku na svoju funkciju. Skupština je prihvatila njegovu ostavku te je na njegovo mjesto izabran Dario Golubić koji ujedno postaje i član skupštine VZ Općine Ribnik.
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
za povećanje kliknite na sliku
Predsjednik je i obrazložio i nalaze inspektora DUZS-a koji je izvršio inspekcijski nadzor u studenome 2010. godine. Temeljem toga potrebno je nabaviti određenu opremu te ustrojiti vatrogasnu postrojbu od 20 vatrogasaca koji će imati položen ispit za vatrogasca te obavljen odgovarajući liječnički pregled uz odgovarajuću pripadajuću opremu. Napravljen je plan izvršenja po navedenom nalogu te ustanovljeno da će se pokušati dogovoriti sa DVD-om Lipnik o formiranju zajedničke postrojbe što bi uvelike smanjilo troškove i dobilo bi se na kvaliteti postrojbe. Posebno je izvršen apel mlađim vatrogascima da se uključe u rad postrojbe kako bi se zadovoljili navedeni uvjeti. Svoja izvješća podnijeli su i; blagajnik Ivan Piškurić, spremištar Marijan Bert, te predsjednik nadzornog odbora Nikola Mus.

Donešen je plan rada i financijski plan (od cca 87.000,00 KN) koji je uglavnom utemeljen na nabavi opreme te školovanju i edukaciji vatrogasaca da se zadovolji zahtjevima inspektora ali da se i dobije na kvaliteti rada društva naročito u operativnom sektoru. Posebno se ističe da je u periodu od nove godine do skupštine u potpunosti uređen sanitarni čvor na katu vatrogasnog doma što je financirala Općina Ribnik cca 35.000,00 KN za što se posebno zahvaljuje načelniku Željku Caru.

Na skupštini su uručena i odlikovanja određenim članovima a posebno se ističe odlikovanje koje je dobio Grgurić Slavo za svoja 60-to godišnji rad u DVD-u Ribnik Za novog člana DVD- Ribnik primljen je Davor Obrovac Skupštini su prisustvovali od gostiju: Načelnik općine Ribnik Željko Car, te izaslanstva pobratimljenog Prostovoljnog Gasilskog društva Krasinec iz susjedne Slovenije te izaslanstva; DVD Ozalj, DVD Lipnik, DVD Netretić, DVD Kohanjac koji su se obratili skupštini te poželjeli puno uspjeha u tekućoj godini. Skupština je završila zakuskom i druženjem uz svirku mladog benda Magnolija koje je potrajalo duboko u noć.


tekst: Ivan Piškurić, foto: Mario Brinc

Na vrh


image


image
image